06 studenoga 2008

Prepelice pečene

Za 2 osobe / 90 minuta.


Sastojci: 4 prepelice (oko 30 dag)
5 dag pilećih jetara
5 dag crvenog luka
soli i papra po želji
5 dag suhe slanine
sok od jednog limuna
0,5 l ulja

Priprema jela: Prepelice oslobodimo od perja pa spalimo paperje. Ostružemo ih, operemo i dobro osušimo čistim ubrusom. Pileća i prepeličja jetra operemo, osušimo pa sitno nasjeckamo. Ostale iznutrice bacimo. Crveni luk očistimo i sitno isjeckamo. Dodamo ga na nasjeckana jetra, posolimo i popaprimo po želji. Smijesu izmješamo dok se ne ujednači. Unutrašnu šupljinu prepelica nadijemo smijesom. Obložimo ih slaninom, poprskamo sokom od limuna i nauljimo. Pečemo u poklopljenoj posudi za pečenje, u ugrijanoj pečnici. 70 minuta na teperaturi od 150*C. Poslužimo toplo. Kod pripremanja prepelica i jarebica računamo po osobi 2 prepelice, a jednu jarebicu za dvije osobe. Po ovom receptu možemo pripremiti šljuke, divlje golubove, grlice, jarebice...
Kao prilog možemo koristiti povrće ili gljive.