28 studenoga 2011

Ajvar burger



Umjesto da ajvar poslužite uobičajeno, uz pljeskavicu, možete ga s drugim sastojcima umiješati izravno u mljeveno meso. Naravno da će i rezultat biti drukčiji, ali također ukusan.


Sastojci:

Osdoba 4/6

600 g mljevenog junećeg mesa
2 glavice crvenog luka
3 češnja češnjaka
3 žlice blagog Ajvara
2 žlice Vegete Twist - grill
1 manja vezica svježeg peršina
1 ljuti feferon

sol

papar

Priprema:

1. Mljeveno meso stavite u dublju posudu, dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak i ljuti feferon, Vegetu Twist - grill, nasjeckani peršin i blagi ajvar. Sve to dobro izmiješajte, po želji još začinite i ostavite stajati oko 30 minuta.
2. Nakon toga oblikujte burgere i pecite ih na zagrijanom roštilju.

Posluživanje:

Pečene burgere poslužite uz krumpir ili zelenu salatu.


Savjet

Umjesto da luk nasjeckate, možete ga naribati na ribež.