01 studenoga 2008

Arambašići sinjski

Za 4 osobe / 180 minuta.


Sastojci: 50 dag govedine
20 dag svinjetinje
3 češnja češnjaka
soli i papra po želji
5 dag sala od goveđeg
buta u režnjancima
10 dag suhe slanine
20 dag crvenog luka
1/3 muškatog oraščića
1 glava kiselog kupusa
20 dag suhe svinjetine

Priprema jela: Arabašići su bolji ako govedinu, svinjetinu, salo i suhu slaninu nasjeckamo na male komade, manje od zrna kukuruza. Dodamo im sitno isjeckani češnjak i crveni luk, te naribani buškati oraščić, zdrobljene klinčiće, nastruganu koru od limuna, cimet, sol (1.8 dag) i papra po želji. Glavicu kupusa razdvojimo na listove. Ako je kupus preslan ili prekiseo operemo ga u hladnoj vodi. Listovima odstranimo zadebljanu žilu. Smjesu dobro miješamo dok se ranomjerno ne rasporedi. Na početak unutrašnjeg lista kupusa stavimo dio smijese. Uvijemo listove kiseloga kupusa (od sebe) u arambašiće. Krajeve kupusa utisnemo prema sredini. na dnu posude za kuhanje stavite sloj rezanaca od kiseloga kupzsa. Na njih posložimo arambašiće, a između njih umetnemo suho meso. Dolijemo vode da prekrije arambašiće. Poklopimo i kuhamo na laganoj temperaturi 120 minuta.

Nema komentara: