Za 4 osobe / 150 minuta.
Sastojci: 1 kg svinjetine od buta
50 dag crvenoga kupusa
10 dag crvenog luka
0,2 dl ulja
2 dl crnog vina
navrh noža muškatog
oraščića
soli i papra po želji
Priprema jela: Svinjetinu operemo, osmudimo vatrom pa ostružemo zaostale dlačice. Zarežemo kožu praveći mrežu. utrljamo sol. U prikladnu posudu, u kojoj vrije 3 prsta vruće vode, spustimo svinjetinu s kožom nadolje. Poslje 10 minuta meso premjestimo u ugrijanu pećnicu na 120*C, pećemo 120 minuta. Dok se peće, crveni kupus operemo, očistimo i narežemo na rezance. Crveni luk očistimo i sitno isjeckamo. Na ugrijanom ulju popržimo crveni luk: Kada ostakli, dodamo kupus, vino, oraščiće, papar i sol. Stalno miješajući, pirjamo 20 minuta. Dodamo mesu koje se peče. peče se još 60 minuta. U kuhani kupus možemo dodati pire od jabuka, što jelu daje novi okus. Kod pirjanja, kupus stavimo na jako ugrijanu masnoću, a pirjamo na srednjoj temperaturi.
01 studenoga 2008
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar