Za 4 osobe / 50 minuta.
Potrebne namirnice:
1kg svinskog vrata
Soli i papra po želji
0,2dl ulja
Štapiće za ražnjići
Priprema: Svinski vrat bez kosti stavimo u ledenicu da se stisne kako bismo ga lakše izrezali u 12 mm debele odreske. Možemo ga rezati pomoću stroja za rezanje mesa ili oštrim nožem. Odreske izrežemo na komade jednake širine i dužine. Natknemo ih na ražnić i odrežemo eventualne vrškove ( viškove sameljemo za čevačiće), posolimo. Dobivene ražniće pečemo na srednje jakom žaru po 4 min sa svake strane. Jedan komad mesa zarežemo do sredine da vidimo jeli dovoljno pečenu. Ako nije, nastavimo peći još 2 min sa svake strane. Pečene ražniće osviježimo uljem i začinimo paprom.
Ražniće možemo napraviti i od telefone. Uvijek moramo paziti da nam komadi mesa nabodemi na ražnić budu jednake veli čine. Na štapiće možemo nataknuti naizmjenice meso, crveni luk, papriki, slaninu, šapinjone...
18 veljače 2010
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar