18 veljače 2010

Ražnjići

Za 4 osobe / 50 minuta.

Potrebne namirnice:
1kg svinskog vrata
Soli i papra po želji
0,2dl ulja
Štapiće za ražnjići

Priprema: Svinski vrat bez kosti stavimo u ledenicu da se stisne kako bismo ga lakše izrezali u 12 mm debele odreske. Možemo ga rezati pomoću stroja za rezanje mesa ili oštrim nožem. Odreske izrežemo na komade jednake širine i dužine. Natknemo ih na ražnić i odrežemo eventualne vrškove ( viškove sameljemo za čevačiće), posolimo. Dobivene ražniće pečemo na srednje jakom žaru po 4 min sa svake strane. Jedan komad mesa zarežemo do sredine da vidimo jeli dovoljno pečenu. Ako nije, nastavimo peći još 2 min sa svake strane. Pečene ražniće osviježimo uljem i začinimo paprom.

Ražniće možemo napraviti i od telefone. Uvijek moramo paziti da nam komadi mesa nabodemi na ražnić budu jednake veli čine. Na štapiće možemo nataknuti naizmjenice meso, crveni luk, papriki, slaninu, šapinjone...

Nema komentara: