Za 4 osobe / 120 minuta.
Sastojci: 1,5 kg kupusa
15 dag riže
naribana kora od 1 limuna
1 naribani muškatni oraščić
pola litre mesne juhe
soli i papra po želji
6 dag suhih grožđica
1 metar debelog svinjskog crijeva
Priprema jela: Kupus narežemo na tanke rezance. Crveni luk narežemo na sitne kockice. Izmiješamo probranu rižu, koricu od limuna, muškatne oraščiće, crveni luk, juhu, soli i papra po želji. Dodamo izrezan kupus i grožđice. Dobivenu smijesu dobro izmiješamo. Ostavimo da odstoji 60 min. Crijeva dobro operemo, ali ostavimo salo. Preokrenemo ih i nadijevamo pripremljenim nadjevom. Crijeva ne prepunimo već ostavimo mjesta za bubrenje riže. Kuharskim koncem dobro zavežemo krajeve nadjevenih crijeva. Nabodemo ih iglicom. Kuhamo u slanoj vodi. Voda ne smije ključati. Kad voda proključa, dolijemo čašu hladne vode pa tek onda dodamo divenice. Smanjimo temperaturu štednjaka na pola i kuhamo nepoklopljeno 60 min. Kuhane divenice možemo prosušiti na dimu pa peći na roštilju ili svježe kuhane peći u pećnici oko 10 min.
30 siječnja 2009
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar